Mit drømmehjem <3

5 valg man fortryder når man kun har få dage tilbage i sit liv..

Læste et interessant og tankevækkende indlæg en en australsk sygeplejeske havde lavet ved navn Bronnie Ware. Hun mødte dagligt kræftramte patienter der lå på dødsgangen, og hun spurgte dem om ” Hvad  man fortryder aller mest i sit liv, når man ligger på dødsgangen?” og efter en omfattende undersøgelse blev svarene følgende:

5. Pladsen: Man fortryder at man ikke har tilladt sig selv at være lykkelig, og mange indser det først i slutningen af livet, at lykke er et valg.

4. Pladsen: Mange fortryder at man ikke holdte kontakten ved lige med sine venner. De døende indså ikke før i ugerne op til at de skulle dø hvor vigtige de var, og på det tidspunkt var det for sent at finde ud af hvor de befandt sig rundt omkring i verdenen. Mange af de døende var blevet så optaget af deres eget liv, at deres venskaber faldt ud i sandet. Der var mange der virkelig fortrød, at de ikke havde givet deres venskab den tid og anstrengelse som det krævede. Alle savner deres venner når de skal dø.

3.Pladsen: At man ikke har haft mod til at virkelig at udtrykke sine følelser og tanker. Mange undertrykte sine følelser for at holde sig gode venner med andre. Resultatet blev derved at de så sig tilfredse med en medioker existens og det medførte at de aldrig udviklede sig til hvad de virkelig havde kunne blive. Mange udviklede sygedomme pga. denne bitterhed og frustration det gav.

2.Pladsen: Man fortryder at man arbejde for meget og for hårdt. Specielt mændene i undersøgelsen svarede på denne måde..

OG DET MENNESKER FORTRYDER ALLERMEST

1.Pladsen: At man ikke turde leve sit liv som man selv egentlig ville, men levede som andre menneskers forventninger var til en.

Undskyld, men burde det ikke være standard at man lære dette i skolerne fra starten af? Burde forsikringsselskaber og ligestillingsministeren ikke have det som en standardtekst på deres hjemmesider? Papirer der siger at ” I vil fortryde det når i ligger for døden” Husk at tilbring masser af tid sammen med jeres børn! Burde ikke alle chefer vide at de har ansatte som egentlig drømmer om noget helt andet?! Og hvorfor vil man ikke hænge ud med sine venner? Det her er vel et STORT incitament om at der skal laves flere huller i hverdagen? men det aller værste er at vi ikke tillader os selv at være lykkelige, og at vi er bange for at blive uvenner med folk, hvis vi gør hvad vi virkelig vil, og at vi lever efter andres forventninger…Hvorfor??? For at blive elskede og værdsat? På trods af at vi er elsket for noget som vi i virkeligheden ikke er, eller ønsker at være? Elsket for at være nogle fantastiske skuepillere i vores eget liv?

Nej fandme nej, nu skal det ikke blive alt for sørgeligt! De fleste af os har jo en helvedes masse tid tilbage hvis vi er heldige, og jeg har midlet imod alle disse punkter der er beskrevet!

Fuck`em all.

Det er hvad jeg tænker. Når jeg tvivler en smule på mig selv og mine livsvalg, eller når folk har meninger omkring mit liv og min personlighed. Når jeg er bange for hvad “Folk nu tænker om mig..”

Fuck`em all.

Dette indlæg var så tankevækkende, og bekræftede bare min livsfilosofi endnu engang, og jeg håber at i alle vil gøre det samme, og bringe budskabet videre!

526767_405214292832921_367116489976035_1323070_983009915_n images-7 tumblr_m4sokisrff1qgye8mo1_500 quotes-to-say-thank-you

 

22

 • Mads Walleen

  Hvordan er lykke et valg??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathe

   Hvordan er det ikke et valg? Hvis man aldrig opsøger det der gør dig lykkelig, eller undertrykker lysten til at gøre hvad der gør dig lykkelig, pga. at du ikke gør hvad du vil men hvad du mener at samfundet syntes du skal gøre, så har du truffet valget, og sagt nejtak til lykke. Man er vel sin egen lykkessmed som man siger 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Shawasina

   En mand sagde engang til Buddha “jeg ønsker lykke”, og spurgte hvordan han kunne opnå det..?
   “Først dropper du Jeg, – det er ego og derfor illusion”
   “Så dropper du at Ønske, – det er begær og derfor illusion”
   “Og så er alt du har tilbage Lykke…!”

   Sand Lykke kommer indefra, og er i sidste ende en måde at forholde sig til Verden, Livet og din plads i det. At vide at du er Ånd, og du ALDRIG kan gøre noget forkert. Frygt er kærlighedens og derfor Lykkens modgift, så du kan vælge med din bevidsthed at være lykkelig, ved at leve efter dit hjerte, og i en hver situation vælge kærlighed frem for frygt, og hver dag leve din drøm, – altså med mindre du har bedre planer…?

   Hilsen fra Amazonas, hvor min drøm er ved at bygge mig en hytte, og vores dybe kærlighed til naturen tiltrækker folk fra hele verden, der har taget det valg at forlade en kultur baseret på frygt, egoisme og begær, for at leve i og med naturen.

   Namaste.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hun hedder Bronnie Ware og er fra Australien 😉
  http://www.inspirationandchai.com/Regrets-of-the-Dying.html

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er vildt tankevækkende og ja man skal nyde livet mens man kan og husk at fortælle de mennesker rundt om dig at du elsker dem. En dag er måske det der gør en forskel om man får det sagt eller ej.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Dit indlæg blev delt på min FB, så jeg læste det, selvom det er en klassiker 😉
  Men hvorfor synes du at forsikringsselskaberne burde have dette stående på deres hjemmesider? Det forstår jeg ikke..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fuldkommen enig. Men dog tankevækkende at nogle først indser dette i deres sidste timer. Jeg har selv gjort det til min faste devise, at jeg lever hver dag som om den var min sidste – men naturligvis planlægger forud som om det varer lige så længe jeg håber på. 🙂

  Måske fordi jeg som 22 årig blev ramt af meningokok-meningitis, hvor jeg var knap 5 timer fra det kunne være gået rigtig galt hvis ikke jeg var kommet i behandling. Den slags sætter tingene i perspektiv, og selvom det nu er over 18 år siden, så er jeg stensikker på det har bidraget til evnen til at sortere i hvad der er vigtigt, og hvad der også rager rager mig mindre end en fjer.

  Piet Hein sagde det bedst: “Hvad du end gør, gør det fuldt og helt – ej stykkevis og delt.”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Ikke en svensk sykeplejerske!
  Det var den australsk sygeplejerske – Bonnie Ware – som har skrevet bogen – “The top five regrets of the dying”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Bruun

  Hej Alle søde læsere 🙂

  Jeg har nu rettet de små fejl der måtte have været – dette indlæg må jeg indrømme gik meget stærkt:) Men det er nu rettet.

  Knus Maria Bruun

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg vil da ikke håbe, at jeg nogensinde når frem til, at reaktionen på mine venners, families, bekendtes og andres kommentarer og holdninger til mig og mit liv er; “fuck’em all”.
  DET ville jeg for alvor fortryde, når jeg skulle dø.
  Derfor kan man jo godt gøre, som man mener er bedst for én selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hun hedder Bronnie Ware og er fra Australien!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hun hedder Bronnie Ware og er fra Australien!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hun hedder Bronnie Ware og er fra Australien 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilia Veronika Morsø

  Lev livet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for en god inspirerede artikel, der lige kunne sætte gang i tankerne op til weekden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Knep dem alle. Det var dog en besynderligting at sige her.

  Knep dem alle. Det var dog en besynderligting at sige her.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Madsen

  Nogle gange glemmer man at andre går med nøjagtigt de samme tanker som en selv!!! Dejligt at man ikke er alene med den underlige idé om, at man skal leve for og som andre!!! Food for thought…!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Problemet er ikke, at vi ikke ved disse ting, der skitseres i artiklen.
  Problemet er efter min mening mere kompleks, da vi lever i en verden med tusinde forskellige tilbud og påvirkninger.

  At være lykkelig eller tilfreds er jo ikke bare en tilstand, der kommer dumpende ned fra himlen, i det øjeblik vi har sagt ønsket om lykke og tilfreds højt. Der skal arbejdes virkelig hårdt. Et arbejde, der oftest er ret angstprovokerende, da det kræver at vi ser vores “mørke sider”/dæmoner i øjnene og accepterer dem.

  Jeg forstår godt, hvorfor nogle unge som gamle lever det “overfladiske liv”.
  Der er øjeblikkelig betaling ved kasse 1 i form af bekræftelse, i at få et tilhørelsesforhold og en oplevelse af at være “normal”.

  Men i det øjeblik LYKKE ikke længere kan købes, er man på “skideren”
  Livet er ikke længere malet i pastel, livet er nu de mest dystre og deprimerende toner, der findes hos Sadolin.

  Sagt med andre ord, gælder det for mig om at acceptere at livet er hele farvepaletten. Et arbejde, der varer resten af mit liv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] vil du fortryde allermest når du ligger på dit dødsleje ? læs her de 5 ting mange […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • heini reines

  når jeg har læst i bibelen,læst avisen læst bøger snakket med andre mennesker set film tv lyttet til musik spillet musik selv malet har bedt til gud jehova så er det jeg og kun mig der tager beslutningerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit drømmehjem <3